„Poduszki” serowe (smażona mozarella otulona szynką szwarcwaldzką)

Dla wszystkich miłośników bardziej kalorycznych potraw polecam smażony ser, otulony szynką szwarcwaldzką, panierowany w jajku i bułce tartej. Ja uwielbiam smażone sery, ale bardzo rzadko je jadam ze względu na to, że mają duuuużo kalorii, ale raz na jakiś czas pozwalam sobie na takie pyszne i bardzo kaloryczne śniadanie 🙂

Składniki na 3 „poduszki” serowe: 3 grube plastry twardego sera mozarella (po około 50-60g), 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej, 1 jajko, papryka ostra, bułka tarta, ulubiony tłuszcz do smażenia.
Ser zawinąć w szynkę, zanurzyć w rozbełtanym z papryką jajku, obtoczyć w bułce tartej i jeszcze raz zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce. Tak przygotowane „poduszki” smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Rano można sobie pozwolić na bardziej kaloryczny posiłek, dlatego smażony ser jadam na śniadanie i Wam polecam 🙂

Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here