Lubicie awokado? Ja je uwielbiam i bardzo chętnie robię różnego rodzaju sałatki lub pasty z dodatkiem awokado. Podrzucę Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie. Spróbujcie 🙂
Składniki:
– 1 dojrzałe awokado
– 100g łososia wędzonego
– 200g czerwonej fasolki konserwowej
– garść drobno posiekanej pietruszki
– 1 łyżka musztardy miodowej
– 1 łyżka octu balsamicznego
– 2 łyżki soku z cytryny
– sól i pieprz wg smaku
Awokado obrać, pokroić w kostkę, plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki, czerwoną fasolkę odcedzić, dodać do awokado, dodać przyprawy, pietruszkę, ocet, sok z cytryny i musztardę i wszystko delikatnie wymieszać. Do sałatki tej można również dodać czerwoną cebulę pokrojoną w bardzo drobną kostkę. Przed podaniem schłodzić przez 30 minut. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego 🙂
Pingback: Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką | FlyB Kulinaria