Naleśnik jaglany

Jeśli lubicie śniadania na słodko, to śmiało możecie skorzystać z tego przepisu i przyrządzić sobie takie oszukane naleśniki jaglane z twarogowo-orzechowym nadzieniem.


Składniki na 1 porcję: 2 jajka, 20g śmietany (12%), 30g jaglanych płatków błyskawicznych, 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego, 1 łyżeczka oleju kokosowego.


Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Na nieprzywierającej patelni (18cm) mocno rozgrzać olej kokosowy, wlać ciasto i smażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką aż wierzch delikatnie się podsuszy, następnie ostrożnie przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 1-2 minuty. Gotowy naleśnik od razu złożyć na pół (nie dociskać), by po wystygnięciu trzymał formę.
Swoją porcję napełniłam twarogiem półtłustym wymieszanym z posiekanymi migdałami i odrobiną miodu i dodałam plasterki banana, wyszło pysznie, polecam 🙂

Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here