Przepisy Fit

Jeśli lubicie śniadania na słodko, to śmiało możecie skorzystać z tego przepisu i przyrządzić sobie takie naleśniki jaglane z twarogowo-orzechowym nadzieniem.


Składniki na 1 porcję: 2 jajka, 20g śmietany (12%), 30g jaglanych płatków błyskawicznych, 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego, 1 łyżeczka oleju kokosowego.


Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Na nieprzywierającej patelni (18cm) mocno rozgrzać olej kokosowy, wlać ciasto i smażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką aż wierzch delikatnie się podsuszy, następnie ostrożnie przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 1-2 minuty. Gotowy naleśnik od razu złożyć na pół (nie dociskać), by po wystygnięciu trzymał formę.
Swoją porcję napełniłam twarogiem półtłustym wymieszanym z posiekanymi migdałami i odrobiną miodu i dodałam plasterki banana, wyszło pysznie, polecam 🙂