Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone)

Te kotleciki są przepyszne! Ugotowałam czerwoną kapustę, ponieważ robiłam niebieski barwnik i nie miałam zbytnio pomysłu co z nią zrobić, ale pomyślałam, że już dawno nie robiłam żadnych kotlecików pieczonych i oto one- kotleciki pieczone z dodatkiem czerwonej kapusty. Wyszło pysznie i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Spróbujcie 🙂

Składniki:


– 400g mięsa mielonego (u mnie z filetów z piersi kurczaka)
– 200g ugotowanej kapusty czerwonej
– 1 cebula
– 3 ząbki czosnku
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka, sól, pieprz)

Kapustę pokroić w drobną kostkę, ugotować do miękkości (przez około 30 minut) i wystudzić. Mięso zmielić, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, kapustę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Farsz podzielić na 8 równych kulek, uformować kotleciki i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 🙂

Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone)
Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone)
Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone)
Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.