Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę)

Uwielbiam te roladki. Robię je bardzo często i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą one również być dodatkiem do dań z grilla lub przystawką.
Składniki:

– 2 młode, nieduże cukinie
– 100g twardego sera żółtego
– 50g orzechów włoskich
– 4 łyżki śmietany
– 3 łyżki majonezu
– 1-2 ząbki czosnku
– sól i pieprz wg smaku
– garść drobno posiekanego koperku



Cukinii umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry (najlepiej nożem z ząbkami). Plasterki cukinii posolić i odstawić na kilka minut. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć na patelni grillowej, spryskać oliwą i zarumienić z obu stron. Wystudzić.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać drobno posiekane orzechy, śmietanę, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone plasterki cukinii posmarować pastą serowo-orzechową i zawinąć w roladki. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego 🙂

Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę)
Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę)
Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę)
Warzywa dyniowate w naszej kuchni 2019 część III
Please follow and like us:

1 thought on “Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę)”

  1. Pingback: Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę) | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.