Naleśniki kukurydziane z zieleniną

Jak sądzicie, czy naleśniki bez glutenu i bez laktozy mogą być smaczne? Oczywiście, że tak! Bezglutenowe ziołowe naleśniki- to propozycja na proste, zdrowe, pyszne i pożywne śniadanie. Spróbujcie

Składniki na 5 sztuk: 2 jajka, 150ml gorącej wody, 40g mąki kukurydzianej, garść drobno posiekanego szczypiorku, garść drobno posiekanego koperku, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól i pieprz wg smaku.

Jajka rozbełtać z gorącą wodą, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem.
*Mąka kukurydziana jest ciężka i osiada na dno, dlatego należy mieszać „ciasto” każdorazowo, przed smażeniem kolejnych naleśników. Smacznych śniadań wszystkim życzę

Please follow and like us:
Pin Share

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here