Jak sądzicie, czy naleśniki bez glutenu i bez laktozy mogą być smaczne? Oczywiście, że tak! Bezglutenowe ziołowe naleśniki- to propozycja na proste, zdrowe, pyszne i pożywne śniadanie. Spróbujcie
Składniki na 5 sztuk: 2 jajka, 150ml gorącej wody, 40g mąki kukurydzianej, garść drobno posiekanego szczypiorku, garść drobno posiekanego koperku, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól i pieprz wg smaku.
Jajka rozbełtać z gorącą wodą, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem.
*Mąka kukurydziana jest ciężka i osiada na dno, dlatego należy mieszać „ciasto” każdorazowo, przed smażeniem kolejnych naleśników. Smacznych śniadań wszystkim życzę