Placki waniliowe (bezglutenowe)

Podzielę się z Wami bardzo prostym przepisem na pyszne, ekspresowe placki waniliowe. Placki te robią się błyskawicznie, a znikają jeszcze szybciej 🙂 Moje dzieci je uwielbiają. Spróbujcie 🙂

Składniki:

– 130g miękkiego twarożki ( u mnie firmy President)
– 1 jajko
– 30g mąki ryżowej
– ekstrakt wanilii wg smaku

– słodzidło wg smaku
– szczypta sody

Jajko rozbełtać z ekstraktem z wanilii, dodać twarożek i wymieszać dokładnie. Następnie dodać mąkę i sodę, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 5 minut. Przed smażeniem jeszcze raz wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano. Ciasto wykładać łyżką, po 2 łyżki na 1 placek. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 🙂


Placki waniliowe (bezglutenowe)
Placki waniliowe (bezglutenowe)

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *