Placuszki „Rafaello”

Zastanawiałam się ostatnio jak wykorzystać ricottę i tak powstały placuszki z delikatnym posmakiem Rafaello Chcecie przepis? Placuszki te idealni nadają się na śniadanie, są puszyste, delikatne i bardzo smaczne. Spróbujcie 🙂

Składniki na 10 sztuk: 250g sera ricotta, 1 jajko, 2 łyżki ksylitolu, 4 łyżki wiórków kokosowych, 5 łyżek mąki ryżowej, 20g migdałów, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej.

Migdały drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Dłonie oprószyć mąką ryżową, formować placuszki i smażyć na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *