Co powiecie na nowy przepis na szybkie, pożywne, w miarę zdrowe, sycące i bardzo smaczne śniadanie? Kolejny pomysł, który zrodził się w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki, jest wart wypróbowania. Polecam 🙂
Składniki na 2 naleśniki:
– 1op. serka wiejskiego (200g)
– 1 jajko
– 60g mąki kukurydzianej
– przyprawy wg smaku (u mnie sól, kurkuma, czubryca czerwona)
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– dodatki wg smaku (u mnie mozarella i pomidorki koktajlowe)
Jajko rozbełtać z przyprawami, dodać serek wiejski, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wylać na mocno rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię i smażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie, wyłożyć wybrane dodatki na jedną połowę naleśnika, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. W ten sam sposób usmażyć drugą porcję. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 🙂
Pingback: Naleśnik kukurydziany na serku wiejskim | FlyB Kulinaria
I…. znowu zostałam zauroczona smakowo przepysznym naleśnikiem ??? nie umiałam się oprzeć i musiałam go zrobić i zjeść… i muszę powiedzieć, że rewelacja i zachęcam wszystkich, bo niebo w g….. ie ?????????????????
Dziękuję za kolejne pyszne śniadanie ❤️❤️❤️?
Pięknie dziękuję za kolejny wypróbowany przepis i cudowne zdjęcie :* Takie komentarze są najlepszym motywatorem do dalszego działania i wymyślania nowych przepisów 🙂