Placki jajeczne z mozarellą na serku wiejskim

Dziś podzielę się kolejnym prostym przepisem na smaczne placki. Tym razem musiałam wykorzystać serek wiejski i ugotowane jajka i w ten sposób powstały placki jajeczne na serku wiejskim. Wzbogaciłam ich smak mozarellą, ponieważ uwielbiam „ciągutki”. Spróbujecie? 😉

Składniki:

– 1op. serka wiejskiego (200g)
– 3 jajka ugotowane
– 2 jajka surowe

– 80g mąki (u mnie kukurydziana)
– 30g twardej mozarelli
– 2 garście drobno posiekanego szczypiorku
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka słodka wędzona, sól i pieprz)

Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, mozarellę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Surowe jajka rozbełtać z przyprawami, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej jednorazowo ulubionym tłuszczem. Smażyć na małym ogniu, z obu stron na rumiano. Podawać na ciepło z jogurtem, śmietaną lub musztardą.
Smacznego 🙂


Placki jajeczne z mozarellą na serku wiejskim
Placki jajeczne z mozarellą na serku wiejskim
Placki jajeczne z mozarellą na serku wiejskim
Placki jajeczne z mozarellą na serku wiejskim
Please follow and like us:

1 thought on “Placki jajeczne z mozarellą na serku wiejskim”

  1. Pingback: Placki jajeczne z mozarellą na serku wiejskim | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


The maximum upload file size: 64 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.