Naleśnik z otrębów owsianych

Najprostszy sposób na pyszne, pożywne i w miarę zdrowe śniadanie, to naleśnik z otrębów owsianych na jogurcie. Naleśnik ten jest bardzo delikatny, nadziany ulubionymi warzywami, serem, łososiem wędzonym lub innymi ulubionymi dodatkami stanowi bardzo pożywne i pyszne śniadanie, które przygotujecie w kilka chwil. Polecam 🙂

Składniki:


– 1 jajko
– 20g otrębów owsianych
– 15g jogurtu naturalnego
– 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól różowa, czosnek granulowany, kurkuma, czubryca zielona, pieprz)
Dodatki wg smaku (u mnie dziś pomidor malinowy, papryka i sałata rzymska)

Jajko rozbełtać z jogurtem i przyprawami, dodać otręby, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć pod pokrywką z dziurką, na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. „Ciasto” przelać na patelnię, wyrównać i od razu przykryć pokrywką, kiedy wierzch całkowicie się zetnie, ostrożnie podważyć naleśnik z każdej strony i zsunąć na talerz. Na jedną stronę naleśnika wyłożyć ulubione dodatki, przykryć drugą połową i podawać z ulubionymi sosami.
Smacznego 🙂


Naleśnik z otrębów owsianych
Naleśnik z otrębów owsianych
Naleśnik z otrębów owsianych


Please follow and like us:

1 thought on “Naleśnik z otrębów owsianych”

  1. Pingback: Naleśnik z otrębów owsianych | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *