Pancakes marchwiowo-owsiane

Dzie艅 dobry 馃檪
Jak Wasze zdr贸wko? 艢niadanie zjedzone? U nas dzi艣 powt贸rka z rozrywki w postaci marchwiowo-owsianych pancakes, z kt贸rych mo偶na wyczarowa膰 ob艂臋dne kanapki. Spr贸bujcie 馃檪
Sk艂adniki na 6 sztuk: 150ml kefiru, 150g marchewki startej na drobnych oczkach, 2 jajka, 50g m膮ki kukurydzianej, 90g otr臋b贸w owsianych (zmieli艂am p艂atki owsiane g贸rskie), 1 艂y偶eczka sody oczyszczonej, 1 艂y偶eczka zi贸艂 prowansalskich, s贸l i pieprz wg smaku, 1/2 艂y偶eczki oleju kokosowego.
Kefir po艂膮czy膰 z sod膮, wymiesza膰 i odstawi膰 na 3 minuty. Nast臋pnie doda膰 jajka, przyprawy i zio艂a- wymiesza膰. Doda膰 reszt臋 sk艂adnik贸w (opr贸cz oleju), wszystko dok艂adnie wymiesza膰 i odstawi膰 na 3-5 minut. Sma偶y膰 z obu stron na rumiano, na mocno rozgrzanej, nieprzywieraj膮cej patelni, posmarowanej (jednorazowo) olejem kokosowym, na 艣rednim ogniu. Ciasto wyk艂ada膰 艂y偶k膮, delikatnie rozprowadza膰 po powierzchni patelni, przewraca膰 ostro偶nie, poniewa偶 placuszki s膮 bardzo mi臋kkie. Gotowe, lekko wystudzone pancakes posmarowa膰 ulubionym serkiem, prze艂o偶y膰 dodatkami wg uznania i cieszy膰 si臋 wspania艂ym i zdrowym 艣niadaniem:) Smacznego 馃檪

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *