Jeżeli cierpicie na jakieś alergię pokarmowe i musicie wyeliminować z jadłospisu laktozę, to polecam przepis na taki oto naleśnik bez mąki i bez laktozy. Swoją porcję wypełniłam kozim serem, pomidorkami koktajlowymi i papryką. Wy możecie dobrać sobie dodatki wg uznania i zajadać bez obawy o własne zdrowie 🙂
Składniki na 1 porcje: 2 jajka, 60ml gorącej wody, 20g otrębów pszennych, przyprawy wg smaku. Dodatki wg uznania.
Jajka rozbełtać z wodą i przyprawami, dodać otręby, wymieszać dokładnie i odstawić na 2 minuty. Smażyć na dużej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej olejem kokosowym. Masę wyłożyć łyżką, rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Kiedy wierzch prawie całkowicie się zetnie, wyłożyć dodatki wg uznania, złożyć boki naleśnika tak, by środek pozostał otwarty i zdjąć z patelni. Smacznego