Pasta jajeczno -wątróbkowa (do pieczywa)

Chcę Wam przedstawić mój kolejny wynalazek. Jest to bardzo smaczna, jajeczno- wątróbkowa pasta z dodatkiem czerwonej fasoli. Smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył i będę często wracać do tego smarowidła

Składniki: 4 jajka, 1 puszka wątróbek rybnych ( po odsączeniu wyszło 100g), 150g czerwonej fasoli konserwowej ( waga po odsączeniu), 50g cebuli czerwonej, 1 łyżka musztardy miodowej, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 1 łyżeczka czubrycy zielonej, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej, sól i pieprz wg smaku.

Jajka ugotować, wystudzić, obrać. Wszystkie składniki włożyć do blendera i zblendować na gładką masę. I nasza pasta gotowa *Przed podaniem schłodzić w lodowce przez minimum 2 godziny. Przechowywać w lodowce, w szczelnie zamkniętym słoiczku do 2 dni.
Idealnie komponuję się z czarnuszką i kiełkami rzodkiewki. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *