Placek śniadaniowy z cieciorką i mozarellą

Dawno nie było żadnych placków śniadaniowych, prawda? Dziś miałam ochotę na coś z dodatkiem cieciorki i tak oto powstał ten pyszny placek z cieciorką i mozarellą. Uwielbiam takie szybkie, pożywne i w miarę zdrowe śniadania. A Wy? 😉


Składniki:


– 2 jajka
– 4 łyżki mleka
– 4 kopiaste łyżki ugotowanej ciecierzycy
– 4 łyżki mąki ryżowej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 50g twardej mozarelli

– zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka słodka wędzona, czosnek granulowany, czubryca zielona, sól i pieprz)


Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami, dodać cieciorkę, mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie, ostrożnie odwrócić na drugą stronę, posypać mozarellą startą na tarce na drobnych oczkach i smażyć przez kolejne 2-3 minuty, aż ser się roztopi. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 🙂





Placek śniadaniowy z cieciorką i mozarellą
Placek śniadaniowy z cieciorką i mozarellą
Placek śniadaniowy z cieciorką i mozarellą
Placek śniadaniowy z cieciorką i mozarellą
Please follow and like us:

1 thought on “Placek śniadaniowy z cieciorką i mozarellą”

  1. Pingback: Placek śniadaniowy z cieciorką i mozarellą | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.