Omlet z groszkiem cukrowym

Uwielbiam omlety i bardzo często kombinuję z różnymi dodatkami. Dziś mam dla Was przepis na prosty i pyszny omlet koperkowy z dodatkiem groszku cukrowego. Idealny na śniadanie lub drugie śniadanie. Spróbujcie 🙂

Składniki: 3 jajka, 30g śmietanki 12%, 10g mąki razowej, garść drobno posiekanego koperku, garść groszku cukrowego (u mnie 60g), zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka wędzona), 1 łyżeczka ulubionego tłuszczu do smażenia.

Jajka rozbełtać ze śmietanką i przyprawami, dodać mąkę i posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, posmarować ulubionym tłuszczem, wylać masę jajeczną, na wierzch wyłożyć umyty i osuszony groszek i smażyć pod pokrywką z dziurką na minimalnym ogniu. Kiedy wierzch się zetnie zsunąć omlet na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *