Ozór wołowy z pieczarkami i orzechami włoskimi

Jak myślicie, jakie to mięsko? Lubicie ozory wołowe? A ozory wołowe z pieczarkami i orzechami? Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia to zachęcam do wypróbowania, nie pożałujecie

Składniki na 2 porcje: ozór wołowy (ugotowany i obrany) – około 350g, 1 średnia czerwona cebula, 12 średnich pieczarek, garść orzechów włoskich, garść posiekanego koperku, sól i pieprz wg smaku, 2 łyżki oleju.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, mięso i obrane pieczarkę pokroić w większą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, smażyć około 5 minut, dodać ozór i drobno posiekane orzechy, smażyć przez kolejne 3-5 minut, przyprawić, posypać koperkiem, wymieszać i zajadać 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *