Naleśniki jabłkowo-cynamonowe

Uwielbiam naleśniki i bardzo lubię kombinować i wymyślać nowe przepisy. Ostatnio wpadłam na pomysł i zrobiłam jabłkowo-cynamonowe naleśniki na mące owsianej, wyszły bardzo smaczne, polecam

Składniki na 5 sztuk: 100g jabłka startego na drobnych oczkach, 100ml mleka, 50ml wody gazowanej, 50g mąki owsianej, 1 jajko, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka oleju rzepakowego, słodzidło wg uznania.

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Nieprzywierającą patelnie posmarować olejem kokosowym i mocno rozgrzać. Wylać porcje ciasta na patelnie i wyrównać łyżką, rozprowadzając po całej powierzchni patelni. Smażyć na małym ogniu, z obu stron na rumiano. Swoje naleśniki posmarowałam ricottą wymieszaną z żurawiną. Wierzch ozdobiłam jabłkiem podsmażonym z pekanami i miodem.

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *