Jak rozpoczęliście nowy tydzień? Ja zrobiłam kolejne naleśniki, tym razem owsiane, na kefirze. Wyszły bardzo delikatne i idealnie smakowały z twarogiem i bananem. Robiłam na próbę, dlatego ilość składników jest minimalna, ale naleśniki wyszły super i następnym razem zwiększę ilość składników i zrobię więcej. Spróbujcie
Składniki na 5 sztuk
– 1 jajko
– 60ml kefiru
– 20ml wody gazowanej
– 30g mąki owsianej
– 1 łyżka miodu
– 1/2 łyżki oleju rzepakowego
Jajko rozbełtać z kefirem i wodą, dodać mąkę, miód i olej i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron na rumiano, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem.
Swoje naleśniki nadziałam twarogiem wymieszanym z miodem i bananem.
Miłego dnia i udanego tygodnia wszystkim życzę
Super przepis i absolutnie w moim guście;) Koniecznie muszę spróbować!
Dziękuję bardzo 🙂 Polecam i mam nadzieję, że będą smakowały 🙂