Puszyste placuszki na ricotcie

Dzień dobry 🙂
Przedstawiam Wam mój nowy pomysł na pyszne śniadanie na słodko- placki na ricotcie z dodatkiem twarogu półtłustego i aromatu migdałowego. Wyszły puszyste, delikatne i po prostu bardzo smaczne. Spróbujcie koniecznie 🙂

Składniki: 120g ricotty, 50g twarogu półtłustego, 1 jajko, 50g mąki ryżowej, słodzidło wg smaku, kilka kropel ekstraktu migdałowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Twaróg wymieszać z ricottą i proszkiem do pieczenia i odstawić na kilka minut. Następnie dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na minimalnym ogniu, na mocno rozgrzanej patelni, posmarowanej ulubionym tłuszczem. Smażyć z obu stron na rumiano, ciasto wykładać łyżką i delikatnie spłaszczać. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *