Kurczak z pieczarkami i bananem w paście curry

Aleeeee połączenie wymyśliłam – palce lizać 🙂 Kurczak, pieczarki, banan i pasta curry, to całkiem smaczna mieszanka, jak sądzicie?

Składniki na 2 porcje: 400g filetów z piersi kurczaka, 200g pieczarek, 1 duży banan, 1 cebula czerwona, 3 łyżki żółtej pasty curry, 3 łyżki śmietany 12%, 100ml przegotowanej wody lub bulionu, 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia.

Cebulę pokroić w cienkie pióra i zeszklić na mocno rozgrzanym ulubionym tłuszczu. Filety umyć, osuszyć, pokroić w cienkie płaty, dodać do cebuli i obsmażyć z obu stron. Pieczarki i banana pokroić w cienkie plasterki, dodać do kurczaka i smażyć na średnim ogniu, przez około 5 minut. Pastę curry wymieszać ze śmietaną i wodą, dodać do kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod pokrywką z dziurką przez kolejne 5 minut. Smacznego

Zdjęcie użytkownika Kulinarne życie Armine.
Please follow and like us:

2 thoughts on “Kurczak z pieczarkami i bananem w paście curry”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *