Paluszki drobiowe w delikatnej serowo-czosnkowej panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych, to szybki sposób na pyszny obiadek.
Składniki: 600g filetów z piersi kurczaka, 100g sera żółtego, 100g płatków kukurydzianych, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1 łyżeczka pieprzu białego, 2 łyżki oleju.
Ser zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach. Płatki włożyć do woreczka i delikatnie pokruszyć, dodać ser, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paluszki, polać olejem. Naoliwione mięso włożyć do woreczka z serem, wymieszać dokładnie. Wyłożyć obtoczone w panierce paluszki na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Tym razem poszłam na łatwiznę, dorzuciłam troszkę ziemniaków i obiadek zrobił się sam 🙂