Sucharki z wytrawną masą twarogową

Dzień dobry 🙂
Zostałam zaproszona do wzięcia udziału w konkursie organizowanym przez Mamut Polska S.A., pt. „Sucharki – baza lekkich śniadań” i wymyśliłam taką pyszną i zdrową mieszankę, jako dodatek do tych smacznych sucharków 🙂 Mam nadzieję, że mój pomysł przypadnie Wam do smaku. Mi bardzo smakowało i jeszcze nie raz przyrządzę sobie takie śniadanie 🙂

Składniki: 5 sucharków firmy Mamut, 125g miękkiego twarogu półtłustego, 3 łyżki jogurtu greckiego, 3 rzodkiewki, 1 ogórek kiszony, garść drobno posiekanej pietruszki,  kilka łyżek kukurydzy konserwowej, sól i pieprz wg smaku.

Rzodkiewki i ogórka pokroić w drobną kostkę. Twaróg rozetrzeć z jogurtem, pietruszką i przyprawami, dodać pokrojone rzodkiewki i ogórka i wszystko dokładnie wymieszać. Sucharki pokroić lub połamać w kostkę. W pucharku ułożyć połamane sucharki, mieszankę twarogową, kukurydzę i znowu połamane sucharki, masę twarogową i kukurydzę. Udekorować wg uznania i schłodzić przez 15-20 minut przed podaniem. Jeśli lubicie w miarę zdrowe i pożywne śniadania, to śmiało możecie skorzystać z tego przepisu. Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *