Pasztet pieczarkowy (dietetyczny)

Co powiecie na pyszny i zdrowy pasztet pieczarkowy. Naprawdę super sprawa, ponieważ jest dietetyczny i na dodatek bardzo smaczny

Składniki: 300g pieczarek, 100g cebuli, 150g marchewki, 100g twarogu półtłustego, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej, sól i pieprz wg smaku, 1 łyżka oleju kokosowego. Waga wszystkich warzyw po obraniu.
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Dodać marchew starta na tarce ( na dużych oczkach) i pieczarki pokrojone w kostkę, smażyć przez 3-5 minut. Następnie dodać sól, pieprz i około 50ml przegotowanej wody, wymieszać i dusić przez około 7-10 minut pod pokrywką na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia, wystudzić. Wystudzone warzywa przełożyć do miski, dodać kurkumę, paprykę i twaróg i wszystko zblendować na gładką masę. Gotowy pasztet przechowywać w lodowce w szczelnie zamykanym słoiku. Jest przepyszny. Polecam

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *